Yleistä kerhosta - Etusivu

Sisältöön

Yleistä kerhosta

Suomen hallitus on tiukentanut korona-viiruksen suojausohjeita. Tämän takia emme kokoonnu ennenkuin tartuntamäärät helpottuvat, ilmoitamme heti kun tulee muutoksia.
Lisäksi ilmoitamme, että kerhotila on myyty, uusi omistaja pyytää niin suurta vuokraa, ettemme voi jatkaa siellä.
Olemme kuitenkin löytänyt uudet tilat, vaikkakin pienemmät, ja remppa valmistuu tammikuun loppuun mennessä, jonka jälkeen muutamme uusiin tiloihin. Tilat sijaitsee Kymin Nikkarit tiloissa osoitteessa Patosillantie 1, 45700 Kuusankoski.
Hallitus

 Useampi kiviharrastaja päätti 1989 perustaa Kouvolan seudulle kerhon, jossa jäsenet voisivat kerätä, analysoida ja hioa erilaisia kotimaisia korukiviä.
Toukokuussa 1990 perustettiin Pohjois-Kymen korukivikerho ry, perustajajäsenet olivat:
Kauko Perämäki, Satu ja Seppo Huhtinen, Vieno ja Pauli Karjalainen, Eeva ja Viktor Lintunen, Aino ja Kalervo Aaltonen, Saara ja Pertti Markkanen
 
Tänä päivänä meitä on noin 60 jäsentä lähinnä nykyisen Kouvolan alueelta. Ikähaitari on hyvin nuorista aina ikäihmisiin, ikä ei ole esteenä harrastukselle.

Kaikki voivat tulla käymään ja tutustua kerhoon, ei tarvitse olla jäsen.
Olemme paikalla joka maanantai-iltana alkaen klo 18:00. Tule ja tutustu kahvi- tai teekupin äärellä hienoon harrastukseen.
 
 
Kesäisin teemme retkiä eri louhoksille ympäri eteläistä Suomea. Järjestämme myös yleisölle tarkoitettuja kiviretkiä. Talvella analysoimme, tutkimme ja lopulta hiomme kesän löytöjä.
Kerhon kivikokoelma käsittää lähinnä kotimaisia kiviä ja mineraaleja

Kerhorakennus sijaitsee Kouvolan Museokorttelissa, osoitteessa Veturimiehenraitti 7, joka sijaitsee lähellä keskustaa.
 

 
Yhdistys tekee aktiivista työtä kiviharrastuksen levittämiseksi harrastajien keskuudessa sekä kivitietämyksen edistämiseksi. Lisäksi kerho pyrkii toiminnallaan tukemaan alan opiskelijoita mahdollisimman monipuolisesti.
 
Panostamme erityisesti suomalaisten jalo- ja korukivien tuntemukseen, keräilyyn ja hiontaan.

 
Koulutamme myös viistehionnan saloihin sekä hopeakorujen ja ketjujen tekoon.
Mikä voisi olla mukavampaa kuin hioa itse löytämänsä kivi ja tehdä siitä koru?

Tervetuloa mukaan
Takaisin sisältöön